Listopad z Fundacją Pantomima! Świętujemy we Wrocławiu! >Aktualności

Post Thumbnail

W ostatni weekend listopada zapraszamy do Wrocławia na drugą część obchodów “95 rocznicy urodzin Henryka Tomaszewskiego” oraz “3 urodziny Fundacji Pantomima”:

28 LISTOPADA, piątek:
Spektakl pantomimiczny „9,81”, scen. Z. Saik, reż. T. Dajewski, Scena Pantomimy Forum XXI, SKIBA, ul. Niemcewicza 2, pokaz przedpremierowy, godz. 19.30-20.30 – Wstęp wolny!!!

*Spektakl inicjuje otwarcie nowej sceny pantomimy we Wrocławiu, działającej przy Państwowym Pomaturalnym Studium Kształcenia Animatorów Kultury i Bibliotekarzy we Wrocławiu pod kierownictwem artystycznym Tomasza Dajewskiego.

29 LISTOPADA, sobota:
Warsztat: „Budowanie roli w teatrze pantomimy”, Muzeum Miejskie Wrocławia, godz. 9.30-21.00.prowadzenie: Katarzyna Sobiszewska i Anna Nabiałkowska

W ramach warsztatów:
Wykład Małgorzaty Bruder „Henryk Tomaszewski – wybitny twórca teatralny XX wieku”, (30 min.), Muzeum Miejskie Wrocławia, godz. 16.00- 16.30;
Zwiedzanie wystawy o Henryku Tomaszewskim i jego teatrze pantomimy (30 min.) połączone z pokazem nieudostępnionych publicznie materiałów, prowadzenie: Małgorzata Bruder, Muzeum Miejskie Wrocławia, 16.30- 17.00.

30 LISTOPADA, niedziela:
– „Poranek z pantomimą”- spektakl „Zabawki” w reż. Anny Nabiałkowskiej w wykonaniu adeptów Fundacji Pantomima, Wrocławskie Centrum Twórczości Dziecka, godz. 12.30-13.30, wstęp: 15zł/os.

„Zabawy z pantomimą, czyli jak zamienić się w zabawkę”, warsztaty pantomimy dla dzieci ( od 6 do 12 roku życia), Wrocławskie Centrum Twórczości Dziecka, 14.00- 15.00, prowadzenie: Magdalena Młynarczyk, Katarzyna Łuczyńska, wstęp: 20zł/os.

„Spotkanie przy rozmowach o pantomimie”, godz. 15.30, miejsce: CaféTHEA. Z okazji obchodów 3 rocznicy powstania Fundacji Pantomima, zapraszamy wszystkich naszych entuzjastów, przyjaciół, zaprzyjaźnionych artystów, adeptów pantomimy, aktorów, reżyserów oraz osoby zainteresowane wspólnym spotkaniem przy niedzielnej kawie i rozmowach o pantomimie, wstęp wolny!

ZAPRASZAMY!!!

Partnerzy: